WAAROM HUREN?

Waarom een fotostudio huren?

Een fotostudio huren (vb. € 50 voor 2 uur of € 100 voor 6 uur) is één van de beste investeringen om uw kennis over licht en belichting naar een hoger niveau te tillen. Je hebt in een studio volledige controle over de vorm en de kwaliteit van het licht. Deze kennis komt uiteraard ook buiten de studio van pas.


Fotograferen in een studio heeft het bijkomend voordeel dat je scherpe, gedetailleerde foto’s maakt door de korte flitsduur en dat je niet afhangt van het weer en het moment van de dag.

Je onderwerp

Wanneer je een fotosessie voorbereidt, is iemand vinden als onderwerp het eerste waar je voor moet zorgen. Dat hoeft geen duur en supermooi model te zijn. Ook vrienden, familie of collega fotografen zijn heel geschikt. Zorg er voor dat die personen op één of andere manier interessant zijn om te fotograferen (ongedwongen houdingen, boeiende gezichtsuitdrukkingen, kleurrijke kledij…)


Wie je ook kiest, denk er aan dat het uiterst belangrijk is de belichting aan te passen aan je onderwerp: het is meestal geen goed idee om bij een karaktervol mannenportret zacht ‘beauty’ licht te gebruiken.


Betrek je model(len) bij de planning van de opnamen. Ideeën of verwachtingen bespreken maakt hen meer betrokken bij het gebeuren. Verstop je niet achter je camera, maar hou contact door te praten of laat je resultaat zien (op het LCD-scherm of je laptop), zodat ze weten wat je doet en waar je naartoe wil.

Verlichting

Zeker wanneer je nog onervaren bent, zal de lichtopstelling wel wat tijd in beslag nemen. Zorg er dus voor dat je al een idee hebt vóór je er aan begint. Er is veel informatie te vinden op het Internet.


Plan één of meerdere lichtopstellingen, afhankelijk van de geboekte tijd. Hou de opstelling eenvoudig, dan heb je meer tijd om met je model bezig te zijn. Je kan al mooie resultaten bereiken met één enkele flitser.

Teamwerk

Koppel het aangename aan het nuttige en kom samen met een collega fotograaf. Op die manier
kan je elkaar helpen bij de lichtopstelling, de kosten delen en er ook nog samen met de modellen een aangename dag van maken.

 

Een studio sessie is een aanrader voor elke fotograaf.

No comments.